Megrendelő: Maxim Könyvkiadó

könyvborító, design, print

| 2015 |

A layout egy oldal szerkezeti felépítésére utal. Szövegek, képek, ikonok és egyéb grafikai elemek elhelyezésével határozzuk meg a készülő anyag egyéniségét és stílusát. A layout fontos és izgalmas része a grafikai tervezésnek. Munka közben soha nem feledkezhetünk meg arról az alapigazságról miszerint az ördög a részletekben rejlik!

A szövegtükör, a fejléc és a hasábok megfelelő beállításával határozzuk meg a negatív terek és a tartalom egymáshoz való viszonyulását

A jó tipográfia, a megfelelő fontkészletek kiválasztása nem csak az olvashatósághoz és a szöveg értelmezéséhez járul hozzá, de fontos design elem is.

A layout minden képi, szöveges és egyéb eleméhez saját stílust definiálunk. Így a tördelőknek akár több száz oldalas kiadvány összerakása is gyerekjáték.

Full-color vagy direkt színes layout? Az általunk megadott színpaletta fontos része a kiadvány egységes megjelenésének.

Akkor jó egy layout ha az olvasó  minden információt gyorsan és egyszerűen megtalál, de a layout megtervezésekor nagyon fontos szempont számunkra, hogy a tördelő munkáját is megkönnyítsük.

Egy layouton belül a különböző színek, grafikai elemek és stílusok megkönnyítik a szöveg értelmezését, és útjelző táblaként vezetik az olvasó szemét.